Байерн победи убедително Кайзерслаутерн на своя стадион с 5:1. Силен мач направи Аржен Робен, който бе най-добрия на терена, вкара първия гол и подготви втория.

Това бе 17-ти гол на холандеца в Бундеслигата за Байерн, които не са загубили нито един шампионатен мач, когато той е вкарал (9 победи и 1 равен).

Наред с него Марио Гомес бе ключова фигура в мача – вкара хеттрик и вече има 15 гола през сезона в първенството. В класацията на голмайсторите той дели първото място със Сисе от Фрайбург. Днес Гомес вкара третия си хеттрик през сезона.

Ван Гаал върна Тимошчук отново в центъра на защитата, за да отвори място на новия Луис Густаво в дефанзивната халфова линия. Отляво игра Пранич, който още в 3-ата минута направи груба грешка, но Немец стреля в аут.

В тези минути гостите играеха по-добре, Тиферт би малко над гредата, а Байерн затъваха в безбройни пасове без резултат.

Само Робен опитваше да прави нещо, на два пъти отправи удари, а в 21-ата минута предизвика аплодисменти с финтовете си между четирима противникови играчи.

След 30-ата минута Байерн пое инициативата, но головите положения липсваха. Чак в добавеното време страхотен пас на Мюлер намери Робен, който заобиколи вратаря Зипел и откри резултата – 1:0.

Секунди след подновяването на играта Робен преодоля страхотно двама противникови играчи, подаде остро към Швайнщайгер, а той на Гомес, който удвои – 2:0.

А в 53-ата минута Робен бе близо до ново попадение, но отличния му удар бе спасен от Зипел. Няколко минути по-късно той пробва и да прехвърли вратаря, но без успех.

Мачът изглеждаше решен, но в 62-ата минута изведнъж Кайзерслаутерн се върна в него. Левашка грешка на Тимошчук позволи отблизо на Моравек да намали – 2:1.

Играта се накъса, но гостите така и не застрашиха Крафт. След това дойдоха силните минути на Байерн.

В 80-ата минута Гомес покачи на 3:1 след като се възползва от една отклонена топка след пас на Алтънтоп. След още пет минути Гомес вече бе автор на нов хеттрик, а в добавеното време Томас Мюлер докара нещата до разгромното 5:1.

Победата изведе шампионите на трето място в класирането, а след загубата на Хановер разликата с втората позиция е само точка.

Байерн – Кайзерслаутерн 5:1

1:0 Робен (45+1)

2:0 Гомес (46)

3:1 Гомес (80)

4:1 Гомес (85)

5:1 Мюлер (90)

Байерн: Крафт, Лам, Тимошчук, Бадщубер, Пранич, ван Бомел, Густаво, Робен (74-Алтънтоп), Швайнщайгер, Мюлер, Гомес

Кайзерслаутерн: Зипел, Дик, Амедик, Родней, Бугера, Пестос (66-Амри), Кирх, Тиферт, Моравек (66-Хофер), Иличевич, Немец