Футболистът на Байерн Мюнхен Джошуа Кимих не изключи възможността да се присъедини към Барселона, ако получи такова предложение.

Бъдещето на национала в Байерн Мюнхен е обект на много спекулации, тъй като настоящият му договор изтича през юни 2025 г.

Играчът все още не е обвързал бъдещето си с баварския клуб и е свързван с преминаване в няколко други топ отбора, включително Барселона. Преди двубоя в Шампионската лига между двата гранда германецът беше попитан дали би обмислил да се премести при каталунците през идното лято, на което той отговори: "Не мисля за това. Но никога не трябва да изключвате нищо в живота и във футбола. Барселона и Испания като национален отбор са ми оказали голямо влияние. Шави ми беше любимият играч и постоянно гледах онова тики-така на Пеп. Те бяха моите модели за подражение."

Кимих се изказа ласкаво и за треньора на Барса Ханзи Флик, с когото преди това работеха в Байерн и в националния отбор на Германия: "Ханзи създаде добра атмосфера тогава. Той гласуваше огромно доверие на играчите и на всички около нас. Помагаше ни и в моменти, в които назряваха съмнения у нас.

Тогава играехме зрелищен футбол, който всички обичахме. Имаше динамика и вярвахме в играта си."

Халфът уточни, цитиран от „Webcafe“, че води преговори с Байерн за евентуално удължаване на договора: "Всички знаят, че преговарям с клуба. Това, което обсъждаме, си остава вътрешна информация. Няма да говоря за това на пресконференцията."