В класирането на Шампионската лига след три кръга има определено усещане за Висша лига, а италианските Интер и Аталанта все още нямат допуснат гол. Това е първият сезон, в който се използва новият формат на турнира, при който отборите се изправят срещу осем различни съперника и всички резултати влизат в едно класиране.

След три кръга само два отбора все още имат 100-процентов резултат в състезанието, а именно Астън Вила, който снощи победи Болоня с 2:0, и Ливърпул. Двата отбора са и в челото на Висшата лига на Англия. Следват ги Интер, Манчестър Сити, Монако, Брест, Байер Леверкузен, Спортинг и Арсенал - всички със седем точки. Като се вземе предвид головата разлика, Интер в момента е на седмо място, което би било достатъчно, за да премине директно в следващата фаза.

Ювентус претърпя първото си поражение с 0:1 от Щутгарт и затова е с шест точки на 14-о място. Аталанта е един от само петте отбора, които все още не са допуснали поражение в Шампионската лига, но това стана и благодарение на домакинските равенства 0:0 срещу Арсенал и Селтик, така че те са 17-и с пет точки. Милан се измъкна, като победи Брюж и все още е в местата за елиминации на 25-о място с три точки.

Шест отбора все още не са взели точка и са с три поредни загуби. Това са Лайпциг, Щурм Грац, Цървена звезда, Йънг Бойс, Залцбург и Слован Братислава.

Според изчисленията на суперкомпютъра ти трябват 15 точки, за да си в първите 8 и да си осигуриш директно класиране на осминафинал. Това се случва в 77% от разиграните сценарии с 15 точки. С 16 точки в актива си в топ 8 на 98%.