Абсолютната доминаторка в слалома през този сезон – Марлис Шилд – спечели петата си поредна победа в тази дисциплина, след като преди минути триумфира в надпреварата в Загреб.

Австрийката, която остава без конкуренция в слалома, е на път да създаде сериозни комплекси на останалите претендентки, след като по традиция започна да ги побеждава с разлика повече от секунда.

Днешното състезание край хърватската столица не направи изключение и преднината на Шилд след първия манш бе “само” 0.90 секунди, а феноменалното й второ спускане успя да я изведе на 1.40 секунди пред втората в подреждането Тина Мазе.

Трета в слалома остана австрийката Михаела Кирхгасер, за която качването на подума бе първо от близо година и половина насам, а челната шестица допълниха още Мануела Мьолг, Мария Питилае-Холмнер и Таня Путияйнен.

С петата си победа днес Марлис Шилд съкрати сериозно аванса на върха в генералното класиране на Линдзи Вон, но американката ще има възможността да възвърне преднината си само след няколко дни, когато в Бад Клинкирхайм (Авс) ще се проведе спускането, валидно за световната купа.

Класиране слалом /жени/:

име нац. ски  време
1. Марлис Шийлд Авс Atomic  2:01.32
2. Тина Мазе Слвн Stoeckli  + 1.40
3. М. Кирхгасер Авс Atomic  + 2.27
4. Мануела Мьолг Ит Rossignol  + 2.74
5. Мария Питилае-Холмнер Шв Rossignol  + 2.83
6. Таня Путияйнен Фин Fischer  + 2.97
7. Емили Викстрьом Шв Voelkl  + 3.27
8. Тереза Борсен Шв Fischer  + 3.36
9. Линдзи Вон САЩ Head  + 3.51
10. Настейша Ноенс Фр Salomon  + 3.57