Хокейната суперзвезда Сидни Кросби удължи договора си с Питсбърг Пенгуинс за още 2 години, слагайки край на спекулациите за бъдещето си. 

Нападателят навлезе в последен сезон от 12-годишния контракт, който бе подписал доста отдавна. Новото споразумение е от 2025 до 2027, като в неговия край той ще бъде на 39. 

Кросби ще получава средно по 8,7 милиона долара на сезон, колкото получаваше и преди, като цифрите са свързани с рождената му дата 8/7/87, както и номера, който носи. Много голяма част от сумата е във вид на бонуси. 

Като част от Пингвините той спечели 3 Купи Стенли, като бе МВП на плейофите през 2016 и 2017. Два пъти е бил най-полезен играч на редовния сезон, като има 1596 точки в кариерата си, което го поставя на 10-о място в историята. 

През миналата кампания той се отчете с 42 попадения и 52 голови паса, като във всеки от 19-те си сезона има средно по повече от точка средно на мач, което е забележително. Той ще започне 20-ия си сезон в НХЛ съвсем скоро, който ще му бъде 18-и като капитан. Само Стив Айзерман е бил по-дълго капитан в историята – 19 години. 

„Нямам думи да опиша какво означава Сидни Кросби за хокея, за Питсбърг и организацията на Пенгуинс. Той е един от най-великите в историята и прави страхотна лична жертва, за да може отборът да печели“ заяви генералният мениджър на тима Кайл Дюба.