Конър Макдейвид направи нов фантастичен мач, а Едмънтън върна финалната серия за Купа Стенли в НХЛ у дома след победа с 5:3 като гост във Флорида. 

Пантърс продължават да водят с 3-2, но сиутацията вече е доста по-различна, след като Ойлърс записаха втори пореден успех и ще приемат съперника в следващия двубой пред екзалтираните си фенове. 

Макдейвид записа два гола и 2 асистенции, за да стане първият играч в историята, който регистрира 4-точкови поредни мачове във финалната серия, като бе в основата на триумфа. 

Отборът му отново показа ефективност, като реализира два гола с човек повече на леда, а и откри резултата, както и в предишния сблъсък, в ситуация в намален състав. 

Ойлърс дръпнаха с 3:0 и 4:1, но Флорида доведе нещата  до 4:3, преди в последните секунди Макдейвид да подпечата успеха на празна врата. Вратарят на победителите Стюърт Скинър направи 29 спасявания, докато домакините отново не бяха на ниво в защита и след като допуснаха едва 4 гола в първите 3 мача, в последните два двубоя получиха цели 9.