Хокеистите и феновете на Едмънтън продължават да мечтаят за Купа Стенли, след като Ойлърс стигнаха до решаващ 7-и мач във финала на НХЛ. 

Канадците сразиха Флорида с 5:1 у дома и стигнаха до 3-3 в серията, като решаващият двубой ще е в залата на Пантерите, но психологическото предимство определено е за Едмънтън. 

Конър Макдейвид не записа нито точка, но това не се оказа фатално за победителите, които са първият тим от Детройт през 1945-а, който изравнява във финала, след като е губил с 0-3. 

Домакините имаха голямо предимство  през първата третина, което превърнаха в гол на Уорън Фогъл. Преди да е изминала и минута от втората част Адам Енрик направи 2:0, но секунди след това Флорида върна едно попадение. Последва обаче оспорване и дълго преразглеждане, което в крайна сметка доведе до отмяна на гола за засада от сигурно 1-2 сантиметра. 

Ойлърс вкараха отново за 3:0, след което в началото на последния период Александър Барков върна една шайба, но в края домакините реализираха на два пъти на празна врата, за да оформят успеха си.