Проблемите на Феликс Магат в Шалке са известни – слабо представяне в Бундеслигата, напрежение между треньор и фенове.

Според вестник Вестдойче Алгемайне Цайтунг ръководството на клуба вече е решило да се раздели с големия наставник в края на сезона. Въпреки договора му до 2013 година.

"С мен никой не е говорил. Не знам такова нещо и изхождам от това, че ще си изпълня договора", коментира късо Магат.

Така броени дни след като същата участ сполетя Луис ван Гаал в Байерн, сега още едно от големите имена в бранша  може да бъде изритано.

Парадоксалното е, че именно с Магат Шалке успя не само да стигне до Шампионската лига, но и довечера да има големи шансове да отстрани Валенсия и да се класира на четвъртфинала.

С това касата на тежко задлъжнелия клуб се пълни с пари, нещо немислимо преди да дойде Магат през лятото на 2009 година. Отборът се класира и на финал за Купата на Германия, при това след историческа победа над Байерн в Мюнхен преди седмица.

На практика обаче голяма част от парите, спечелени от участие, ще отидат за неустойката на Магат. В договора му пише, че при уволнение клубът се задължава да му изплати пълния размер на договорената за четири години заплата.

Магат получава по 5,4 милиона евро на сезон.

Вече се спряга и името на желания заместник - 46-годишният германски полуиндиец Робин Дут, който изведе слабака Фрайбург напред в Бундеслигата, може да е новия треньор на Шалке.