Треньорът на Барселона Ханзи Флик заяви, че пази чудесни спомени от престоя си в Байерн Мюнхен, но според него миналото няма значение. В сряда Барселона приема Байерн в двубой от третия кръг в основната фаза на Шампионската лига.

"Аз имам чудесни спомени от времето ми в Байерн, но сега съм отворил нова глава. В момента Барселона е моят проект и ние искаме да бъдем максимално добре подготвени за предстоящата среща. Миналото няма значение. Важен е само утрешният ден", каза Флик, който бе начело на Байерн между 2019 и 2021 година. 

Под негово ръководство баварците победиха Барселона с 8:2, нанасяйки на каталунците най-тежкото поражение в цялата им история, по пътя си към требъл през сезон 2019/20.

"Байерн винаги играе с доминиращ стил. Те подхождат смело в мачовете. Това е в ДНК-то на клуба. Но по това си приличаме с тях", каза германският специалист.

Откакто застана начело на Барселона през лятото, каталунците се представят много силно в испанския шампионат като след 10 кръга заемат първото място с 27 точки след девет победи и 33 реализирани попадения. В Шампионската лига тимът регистрира победа и загуба в първите си два мача, какъвто е активът и на Байерн.