Щутгарт надигра тотално Ювентус, но успя да спечели само с 1:0 в Торино и то с гол в добавеното време. Немците пропуснаха половин дузина чисти положения, включително и дузпа. Те се нуждаеха от гол на резервата Ел Билал Туре в 93-ата минута, за да вземат трите точки. Това е първа загуба на Юве в Шампионската лига. Бианконерите имат 6 точки от 3 кръга. Победата е първа за Щутгарт в турнира, като тима има 4 точки до тук.

Вратарят на Юве Матия Перин, който замени наказания Ди Грегорио, направи мача на живота си. Той имаше 9 спасявания на сметката си, като отрази и дузпа на Милот в 83-ата минута. Но дори и той не успя да предотврати загубата на Старата госпожа. Бианконерите завършиха мача с 10 души, след като капитана Данило бе изгонен за нарушението при дузпата.

Ювентус спечели с мъка срещу Лацио през уикенда и продължава отличния старт на сезона в Серия А. Бианконерите нямат загуба и са пуснали само 1 гол до тук в първенството. В Шампионската лига Старата госпожа имаше 2 победи от 2 мача и искаше да запази пълния си актив срещу Щутгарт.

В лазарета на Юве има много контузени. Липсваха Бремер, Коопмайнерс, Нико Гонсалес и Милик. Вратарят Ди Грегорио пък е наказан след червения картон от миналия мач. За капак на загрявката Дъглас Луис получи травма и макар да бе записан в стартовия тим остана извън игра и вместо него стартира Кефрен Тюрам.

Щутгарт стартира силно. Още в 6-ага минута Мителщад стреля с глава като изпревари Кабал, но не уцели вратата. Гостите от Германия играеха по-добре и създаваха положения. Ювентус трудно стигаше до вратата на съперника.

В 29-ата минута италианците извадиха късмет. Милот подаде на Демирович, който стреля по земята от воле. Вратарят Перин все пак докосна топката и тя се отклони в напречната греда.

Атаките на немците не спираха, а Юве се задъхваше. Дойде положение и за Ундав. Топката бе центрирана към немския национал, който от малък ъгъл стреля с глава под гредата. Вратарят Перин успя да избие в корнер. На полувремето голове нямаше, което бе добра новина за Юве, защото Щутгарт доминираше, контролираше играта и бе по-активния отбор.

През първото полувреме Щутгарт имаше топката 59%, отправи 12 удара, от които 4 точни. Юве имаше само един удар и той не бе в очертанията на вратата.

Още в началото на второто полувреме Щутгарт вкара. Дълго подаване на Мителщад изведе Ундав зад защитата и нападателя с прецизен удар в близкия ъгъл реализира. ВАР обаче се намеси и се оказа, че Ундав е докоснал топката с ръка при овладяването на топката. Резултатът остана 0:0.

Вратарят на Ювентус Перин бе най-заетия човек на терена. В 60-ата минута той отново спаси своя отбор. Левлинг подаде към Демирович, който стреля от воле. Перин обаче успя да избие в корнер. Само 2 минути след това стража на Юве отново блесна. Милот нахлу в наказателното и стреля в близкия ъгъл. Перин показа невероятен рефлекс и изби.

Първият реален шанс за гол за Юве дойде в 66-ата минута. Тюрам стреля от границата на наказателното поле, но Шабо бе заел добра позиция на голлинията и изби. В края на мача Юве се активизира. Резервите Камбиазо и Уеа комбинираха и американеца центрира на далечната греда към Йълдъз, който бе изпреварен от Вагноман в последния момент.

В 83-ата минута Щутгарт получи дузпа. Данило удари съпернк в опит да изчисти топката и след преглед на монитора рефера Ескас посочи бялата точка. Това означаваше и червен картон за капитана на Юве. Това е втори пореден мач в турнира с изгонен играч за Старата госпожа.

Зад топката застана Милот, но вездесъщия Перин спаси и този удар – 9-ото му спасяване в мача.

Но дори и вратарят на Ювентус капитулира в 93-ата минута. Страхотна комбинация между Милот и Туре завърши с извеждащо подаване за бившия нападател на Аталанта, който останал в чиста позиция не остави шансове на Перин – 0:1.

ЮВЕНТУС – ЩУТГАРТ 0:1

0:1 Ел Билал Туре 90+3

ЮВЕНТУС: Перин, Савона (55 Камбиазо), Калулу, Данило, Кабал, Фаджоли, Консейсао (55 Уеа), Макени (55 Локатели), Тюрам (90 Руи), Йълдъз, Влахович (68 Адзич)

ЩУТГАРТ: Нубел, Вагноман, Руолт, Шабо, Мителщад (97 Хасе), Щилер, Карасор, Милот, Ундав (74 Ридер), Левелинг, Демирович (62 Ел Билал Туре)