В полуфинал между отбори от Втора Бундеслига Дуисбург се класира за финала за Купата на Германия. Това стана след победа с 2:1 над Енерги Котбус.

Така в спор за отличието през май в Берлин ще се изправят отбори от различни групи. Големият фаворит за трофея ще бъде определен днес когато Байерн приема Шалке в другия полуфинал.

С голове на  Майерхофер и Баляк Дуисбург поведе на своя стадион с два гола, но в 78-ата минута Енерги се върна в мача с попадение от дузпа на Петерсен. При нарушението играч на домакините бе изгонен.

Драмата настана в последната минута, когато Хюнемайер виждаше как удара му с глава влиза във вратата, но бранител на Дуисбург изчисти. Остана въпросът – преди или зад голлинията.

Така или иначе изчистената топка попадна в играч на Енерги, който я прати в гредата – малшанс за отбора от Котбус и луда радост за Дуисбург – победа в драматичния полуфинал.

Проблемите за гостите от Котбус започнаха още преди мача, когато ултраси на Дуисбург атакуваха автобуса им. Камъни, горящи факли и удари по корпуса са попаднали в целта, отборът закъсня с пристигането на стадиона.