В драматичен мач Вердер и Байер Леверкузен направиха 2:2. Гостите могат да съжаляват горчиво за изпусната победа след като водеха с два гола седем минути преди края.

Байер остава втори, но вече на четири точки пред Байерн в борбата за директно класиране за Шампионската лига. Вердер си е в дъното на класирането, а по-лоши показатели на този етап в първенството е имал само през сезона 1979/80, когато изпадна.

Въпреки че игра добре в Лига Европа и вкара гол, Михаел Балак пак бе оставен на пейката в първенството и влезе в края на мача.

Байер задържаше повече топката в началото и на два пъти създаде напрежение пред вратата на Вийзе, който се завърна след изтърпяно наказание. Първото чисто положение обаче бе за домакините, но Боровски пропусна, останал сам срещу Рене Адлер.

В 26-ата минута ситуацията се повтори със същите действащи лица и същия резултат. Вердер пропусна с това две отлични възможности да поведе.

Байер изигра силни минути преди почивката – първо Дердюк отправи силен изстрел, който Вийзе изби в корнер. След него обаче играчът на Леверкузен с глава прати топката в мрежата – 0:1.

През втората част Вердер опита да упражни натиск. Седем минути след подновявянето на играта Писаро се откъсна сам срещу вратаря, но Адлер изскочи като либеро и изпревари нападателя.

Малко по-късно Адлер пак напусна наказателното си поле, за да предотврати опасност. А в 67-ата минута Ролфес вкара за 0:2 и нещата изглеждаха решени.

В щурм на отчаянието домакините натиснаха и в 83-ата минута Ролфес вкара още един гол, само че в собствената си врата – 1:2. Малко след това Писаро пропусна да изравни, а Байер остана и с човек по-малко след червения картон на Видал.

В 91-ата минута Прьодл донесе точката за Вердер – 2:2.