Новият треньор на Борусия Мьонхенгладбах Люсиен Фавре бе представен официално. И стана ясно, че го чака здрава премия ако спаси последния в момента в класирането отбор от изпадане.

250 000 евро еднократна премия са приготвили шефовете на Гладбах за треньора при спасение. Клубът е в добро финансово състояние, но спортно не може да изплува.

„Убеден съм, че ще успеем. Но и да не стане ще изградим отбор, който веднага да се върне в Бундеслигата”, обяви Фавре.

Той не пропусна да погали привържениците на отбора, напомняйки за великото минало.

„Борусия е добре позната по целия свят. Аз също изрьаснах с победите на клуба, не се колебах нито за секунда когато ми предложиха”.

„Веднага въвеждам две тренировки на ден. Имаме време, трябва да бъдем прецизни и веднага да поправим грешките”, обяви първите си действия Фавре, който ще дебютира начело на тима в неделя на собствения стадион срещу Шалке.

Спортният директор Еберл (вицепрезидентът Райнер Бонхоф потвърди, че той запазва поста си)  опроверга, че преговорите с швейцареца са водени още преди уволнението на Михаел Фронтцек.

„Срещата беше през нощта срещу понеделник в хотел в Холандия. Фавре е известен, че изисква много от отбора и го формира по свой начин. Вгражда млади играчи, има ясен план за играта. Това е за нас”, обяви той.