Защитникът Кастело Люкеба, който е олимпийски вицешампион с тима на Франция от Игрите в Пари това лято, продължи договора си с РБ Лайпциг до 2029 година, съобщиха от клуба, цитирани от агенция "Франс прес".

20-годишният футболист пристигна в Лайпциг през 2023 година от Олимпик Лион и първоначално подписа договор до 2028, който днес удължи с още година.

Още в първия си сезон той спечели титулярно място в центъра на защитата. В началото той си партнираше с Лукас Костерман или Мохамед Симакан, а след това с капитана на тима Вили Орбан, който се възстанови от контузия в началото на тази година.

Този сезон защитата на РБ Лайпциг е най-солидната в Бундеслигата, като до момента е допуснала едва два гола (срещу Байер Леверкузен) в седем мача. Люкеба е изиграл шест мача за първенство, два в Шампионската лига и един за Купата на Германия.

Той има и един мач с националния отбор на Франция - срещу Шотландия на 17 октомври 2023 година. Преди време имаше слухове, че Лукеба е следен изкъсно от големите европейски грандове, включително от Реал Мадрид.