В приятелски мач Германия и Италия завършиха наравно 1:1. Домакините поведоха рано, в дълги периоди от мача бяха по-добрия отбор, но гол в края ги лиши от победа.

Така серията на италианците продължава – вече 16 години да не губят от Германия.

Гостите започнаха добре мача, проведоха няколко бързи атаки по лявото крило. Това обаче бе краткотрайно, скоро германците пренесоха играта в центъра, а оттам и напред.

В 16-ата минута Германия поведе. Тогава след многоходова акция Йозил изведе с пета Мюлер отдясно, той пусна успоредно към Клозе и нападателят откри резултата – 1:0.

Това бе 59-ти гол на Клозе за националния отбор (от 106 мача), с който се приближи още с едно попадение до рекорда на Герд Мюлер, който е с 68.

Само две минути по-късно Клозе изскочи отляво сам срещу Буфон и опита елегантно да пусне топката покрай вратаря, но той успя да избие в корнер. В последвалите минути германците упражниха натиск и се задържаха продължително в половината на противника.

В 23-ата минута мощен удар на Подолски мина покрай гредата, но и Буфон си беше покрил ъгъла. Малко по-късно гостите претендираха за дузпа, но холандският съдия подмина артистичното плонжиране на Маури.

В 36-ата минута бе най-доброто положение за Италия, когато де Роси стреля от воле, но право в Нойер, който боксира топката. Ударът подейства ободрително на гостите, които до края на полувремето взеха инициативата, но така и не застрашиха отново германския вратар.

Две минути преди почивката Мертезакер пак игра нескопосано, този път срещу Касано, който може би с повече основание от положението с Маури претендира за дузпа. Напразно.

През втората част темпото поспадна, мачът се развиваше в центъра, играта бе по-слаба. Но последните десет минути оставиха  публиката без дъх.

В 81-ата минута Роси успя да изравни резултата. След като домакините загубиха глупаво топката в собствената половина, откъснал се сам срещу Нойер, Роси първо не успя да преодолее вратаря, който парира с крак, но при добавката топката влезе във вратата – 1:1

Германците се впуснаха в атака, виждайки, че победата им се изплъзва и Кедира с мощен шут принуди Буфон умело да спасява. Впоследствие двата отбора си размениха опасни контраатаки на висока скорост, но гол не падна и мачът завърши наравно.

Германия  - Италия 1:1

1:0 Клозе (16)

1:1 Роси (81)

Германия: Нойер, Лам (64-Боатенг), Мертезакер, Бадщубер, Аого, Швайнщайгер, Кедира, Мюлер (46-Гьотце), Йозил, Подолски, Клозе

Италия: Буфон, Касани, Раночия, Киелини, Бонучи, Мота (63-Акуилани), де Роси, Монтоливо, Касано (46-Роси), Маури, Пацини (46-Бориело)