Със силна игра Байерн победи като гост Вердер с 3:1 и остава на курс към челото в Бундеслигата. Головете паднаха след почивката, като първо домакините поведоха, но след това шампионите имаха пълно превъзходство.

В последните три години Вердер така и не можеше да победи Байерн (3 равни и три загуби) в първенството, загуби и двата последни мача за Купата на Германия през миналия и този сезон.

Още в 40-ата секунда домакините получиха отлична възможност да открият резултата, когато Клеменс Фритц изскочи сам срещу Крафт и стреля в него, вместо да подаде на свободния Марин.

В последствие Байерн взе инициативата и играеше повече с топката, предимно по лявото крило на своята атака. В 17-ата минута Отл отправи силен удар, но вратарят на Вердер Вийзе изби над гредата.

След това и Гомес бе на ударна позиция, но Мертезакер се хвърли в краката му и успя да го блокира навреме. В 30-ата минута нападателят все пак отправи изстрел, но Вийзе отново бе на място.

Домакините имаха трудности да спират играчите на Байерн, правеха нарушения и получаваха картони. Малко преди почивката Пранич изведе сам капитана Лам, но той не можа да вдигне добре.

Твърде скоро пропуските на играчите на Байерн се оказаха с последици.

Веднага след подновяването на играта, в 47-ата минута, Вердер нанесе удар – Фрингс центрира в наказателното поле, Прьодл продължи към Пер Мертезакер, който бе оставен непокрит и откри – 1:0 за Вердер.

Пет минути след това топката попадна в мрежата на домакините, но съдият отмени гола, отсъждайки фаул в атака на Швайнщайгер.

Мачът стана много остър, скоростта на игра се вдигна. Байерн опита да реагира и след няколко добри атаки в 65-ата минута изравни. Тогава Пранич се наложи над Фрингс и центрира в наказателното поле, където Робен бе на точното място – 1:1.

В 75-ата минута Байерн обърна развоя на срещата. Тогава силният и днес Мюлер подаде към Гомес, слабият му удар не бе изчистен добре, той игра от аутлинията пак с топката, която от Пер Мертезакер се отклони във вратата на Вердер – автогол и 1:2 за Байерн.

До края баварците играха прибрано и контраатакуваха разколебания си противник при всяка възможност. Така в 85-ата минута Мюлер овладя отлично топката, откъсна се сам срещу Вийзе и подаде към съпроводилия го Клозе, който вкара третия гол – 1:3!

Малко след това Мюлер отново се откъсна сам срещу Вийзе, който се хвърли в краката му и го спъна – червен картон за вратаря на Вердер. От отсъдения пряк свободен удар Тимошчук стреля в аут.

Вердер – Байерн 1:3

1:0 Мертезакер (47)

1:1 Робен (65)

1:2 Мертезакер (75)

1:3 Клозе (85)

Вердер: Вийзе, Пасанен, Мертезакер, Прьодл, Силвестър, Фрингс, Фритц (80-Вагнер), Баргфреде, Хънт (89-Милиц), Писаро, Марин (67-Тринкс)

Байерн: Крафт, Лам, Тимошчук, Бадщубер, Луис Густаво, Отл, Пранич, Робен, Швайнщайгер (69-Клозе), Мюлер, Гомес (80-Брено)