Ливърпул записа трета поредна победа в Шампионската лига, след като спечели с 1:0 гостуването си на РБ Лайпциг и вече има 9 точки. 

Хората на Арне Слот се измъчиха и вратарят им Куйвин Келъхър направи някои отлични спасявания, за да запази нова суха мрежа. 

Домакините могат да съжаляват, че не взеха нещо от мача, след като имаха добри положения, но пак останаха с празни ръце и остават в дъното на класирането все още без точка и с 3 последователни поражения. 

За Червените Дарвин Нунес стартира вместо контузения Диого Жота. Къртис Джоунс остана на пейката, за сметка на Алексис Мак Алистър, а Костас Цимикас се появи вместо Анди Робъртсън. За домакините Симонс, Шешко и Опенда трябваше да вкарват головете. 

Германците започнаха по-добре. Пресата на домакините притесняваше противника и в 7-ата минута Шешко стреля с глава, но твърде слабо. Минути след това Келъхър трябваше да спасява остър удар на Айдара. 

Нов удар на Шешко отдалеч премина близо до целта, преди Опенда да вкара за домакините с отличен удар, но се оказа в засада. И веднага след това Ливърпул удари. Центриране отляво сложи топката на главата на Салах, който я насочи към далечния ъгъл. Вратарят бе безпомощен преди в последния момент Дарвин Нунес да протегне крак и да бутне в мрежата. 

Малко след това уругваецът засече добра топка, но Гулачи спаси. Ливърпул се подобри и Ван Дайк също бе близо до попадение след удар с глава, но вратарят на Лайпциг пак се справи. До почивката Гакпо също стреля неточно, малко след като Айдара се пробва отдалеч, но Келъхър се намеси. Гостите водеха с гол по време на паузата. 

Скоро след нея Гакпо засече подаване, но Гулачи пак бе на ниво. В 59-ата минута Салах завъртя топката покрай вратата. Червените обаче оставаха по-опасният от двата отбора. В 70-ата минута Мак Алистър стреля в напречната греда и интригата се запази. 

Последваха 2 страхотни спасявания на Келъхър, който първо спаси с крака удар по земя на Шешко, който бе останал на чиста позиция, а след това изби изстрел на Симонс, при който се получи рикошет и стражът можеше да бъде прехвърлен. 

Лайпциг  продължи да се опитва и ново попадение на Опенда бе отменено заради засада. Гакпо пък предизвика отлично спасяване от Гулачи в края. В добавеното време Опенда излезе на добра позиция, но подаде много лошо към Поулсен и възможността бе пропусната, което в крайна сметка означаваше загуба за Лайпциг и победа за Ливърпул. 

РБ Лайпциг – Ливърпул    0:1

0:1    Нунес 28

РБ Лайпциг: Гулачи, Геертруида (75 Бишиабу), Орбан, Кастело, Хенрихс, Шави Симонс (78 Поулсен), Вермеерен (75 Кампъл), Айдара (85 Елмас), Нуса, Опенда, Шешко (75 Баумгартнер)
Ливърпул: Келъхър, Александър-Арнолд (76 Гомес), Ван Дайк, Конате, Цимикас (76 Робъртсън), Гравенберх, Мак Алистър, Собослай, Салах (63 Диас), Нунес (76 Джоунс), Гакпо