Носителят на Купата на Германия Байерн Мюнхен се класира на полуфинала в турнира. Това стана след победа на терена на втородивизионния Алемания Аахен с 4:0.

Байерн имаше пълно превъзходство през по-голямата част от срещата и заслужено спечели като резултатът можеше да бъде и по-убедителен. В ключов момент обаче съдията ощети Алемания като не им даде чиста дузпа.

Другите три отбора, който допълват карето за Купата, са Шалке, Дуисбург и Енерги. Последните два тима са от Втора Бундеслига. Баварците отново са фаворит са спечелването на трофея.

Треньорът на Байерн Луис ван Гаал не можеше да разчита на множество футболисти -   Рибери, Робен (той влезе като резерва), ван Буйтен, Кроос и Контенто, а Олич е дългосрочно контузен.

Новият капитан на Байерн е Филип Лам. Той изведе отбора с лентата, замествайки напусналия клуба Марк ван Бомел.

Байерн владееше изцяло развоя на играта преди почивката, записа 70% притежание на топката. Домакините от Аахен пък разчитаха повече на магията да бият редовно баварците на свой терен, отколкото на футболни качества, липсваше и нужната стръв.

Резултатът откри Марио Гомес. В 26-ата минута Луис Густаво центрира перфектно отляво, нападателят бе оставен съвсем сам и с глава откри резултата.

Осем минути по-късно съдията обаче ощети тотално Алемания като не им даде чиста дузпа след като Густаво спъна явно Ауер. В ответната атака Гомес можеше да покачи, но след като се освободи и остана сам срещу вратаря, последният успя да спаси.

Същото се повтори и в 52-ата минута, когато Гомес изпусна нов гол, изведен от Томас Мюлер пред Хос. Аахен живнаха чак в 57-ата минута, когато разбъркване пред Томас Крафт събуди публиката, изпълнила до краен предел стадиона.

В 61-ата минута дойде и най-чистото положение на домакините – след центриране от корнер Файстхамел надскочи Густаво и отблизо отправи удар с глава, който Крафт интуитивно отби с ръка.

Байерн веднага вдигна оборотите и само в рамките на броени минути можеше да реши мача. Първо хубава атака на Отл завърши с пас към Гомес, който не можа за малко за засече топката във вратата.

Последва още един пропуск на централния нападател, когато Мюлер върна топката към него, но ударът бе блокиран от бранител. Шут на Алтънтоп също бе спасен.

Така Байерн пропускаше положенията си. Но създаваше нови, на терена се появи и Аржен Робен. Именно той даде хубав пас към Мюлер, който в 75-ата минута направи с левия крак 0:2.

Четири минути по-късно отново Томас Мюлер, направил фантастичен мач, напредна отляво, размени пасове с Гомес и след рикошет направи резултата класически – 0:3 за Байерн!

Домакините рухнаха, шампионите пък се разиграха. Вече се играеше само в наказателното поле на Алемания и четвъртия гол не закъсня – Швайнщайгер пусна отляво успореден на голлинията пас към Робен – 0:4!

Така след като на два пъти отпадаше в Аахен за Купата в миналото, днес Байерн постигна убедителна лека победа и върви към трофея.

Алемания – Байерн 0:4

0:1 Гомес (26)

0:2 Мюлер (75)

0:3 Мюлер (79)

0:4 Робен (87)

Алемания: Хос, Демай, Щеле, Файстхамел, Ахенбах, Юнглас, Хьогер, Раджабали-Фарди (54-Кратц), Арслан (73-Раду), Щибер (82-Чубукчу), Ауер

Байерн: Крафт, Лам, Тимошчук, Бадщубер, Густаво, Отл, Пранич, Мюлер, Швайнщайгер, Алтънтоп (71-Робен), Гомес (82-Клозе)