Дни след като победи Байерн, Шалке се разправи и с Бенфика като гост в Шампионската лига. С 2:1 германският отбор спечели не само мача, но и първото място в крайното класиране в групата.

Сензацията в групата бе на път в Лион, където класиралите се вече за осминафиналите французи допуснаха израелския Апоел да ги обърне до 2:1 и да измести по този начин португалците от третото място. Но само временно – крайното 2:2 се оказа недостатъчно зе Апоел да продържи в Лига Европа. Там ще играе Бенфика.

Бенфика и Шалке започнаха срещата тактически дисциплинирано, с пълно покриване на зоните и затваряне на пространтсвата в собствената половина. Домакините първи стигнаха до удари към вратата, но на два пъти Кардосо не уцели вратата.

За сметка на това с първия си точен удар Шалке поведе. В 19-ата минута Раул изведе със странно подаване с гърди Хурадо, който вкара гола – 0:1. Бенфика отговори с опасен удар на Мартинс, който мина на сантиметри покрай гредата на Нойер.

Германците обаче разиграваха по-добре топката от португалския шампион и дълго време след гола диктуваха темпото на игра. Чак в края на полувремето, освриквани от своите фенове, играчите на Бенфика вдигнаха оборотите, а гол на Савиола бе отменен правилно заради засада.

Картината не се промени и след почивката. Бенфика искаха да бъдат активни, владееха по-дълго топката, но всичко се разбиваше в защитата на Шалке.

Но постепенно и тя започна да се пропуква. Отблизо Гарсия прати топката покрай гредата, а в 67-ата минута Нойер отрази блестящо удар на Кардосо. Малко по-късно нападателят пропусна още един гол.

Това бяха минутите на Бенфика, но германците издържаха и не допуснаха изравняване в тях.

Тогава дойде попарващата домакините новина – Апоел успя да обърне мача в Лион. Там за броени минути стана напечено. В 62-ата минута Лисандро Лопес откри за французите, но само седем минути след това резултатът вече бе 1:2 с голове на Сахар и Зехави.

В Лисабон домакините знаеха – при този резултат те дори отпадаха от Лига Европа. Това обаче ги смути тотално и в 81-ата минута Хьоведес вкара нов гол за Шалке, след като се възползва от паса на Пер Клуге – 0:2!

Бенфика тръгна на финален щурм и в 87-ата минута Луизао с глава намали. Стадионът избухна обаче минута по-късно, когато се разбра, че Лаказете изравнява за Лион.

В крайна сметка всички бяха доволни – Шалке с победата като гост и първото място в групата, Бенфика с щастливото си докопване до Лига Европа, а Лион с класирането на осминафиналите в Шампионската лига.