Челси записа втора изразителна победа във футболния турнир Лига на конференциите, след като англичаните спечелиха с 4:1 срещу Панатинайкос в Гърция. Така "сините" от Лондон се изкачиха на първо място в класирането с перфектен баланс от шест точки, колкото имат още шест отбора.

Жоао Феликс даде преднина на Челси в 22-та минута на мача, а останалите голове паднаха през второто полувреме. Михайло Мудрик се разписа за 2:0 в 49-ата минута и Феликс наниза второто си попадение шест по-късно, като и за двете асистира украинското крило. Кристофър Нкунку пък вкара за 4:0 в 59-ата минута, а Факундо Пелистри оформи крайния резултат малко по-късно с гол за гърците.

Панатинайкос е 29-и в класирането с актив от една точка. Към елиминациите продължават водещите 24 отбора, а първите осем пропускат първия кръг.

Жонатан Иконе вкара два гола, а Лукас Куарта и Робин Госенс се разписаха по веднъж за победа на Фиорентина с 4:2 срещу Санкт Гален, което изкачи италианците на второ място. Трети е Витория Гимараеш след победа с 2:1 над Юргорден, а на четвърто място е Ягелония, който надви с 2:0 Петрокуб. Хартс, Рапид Виена и Легия Варшава също са с по шест точки след победи днес.

Българският национал Георги Костадинов не се появи в игра при поражение на кипърския АПОЕЛ Никозия с 0:1 срещу босненския Борац Баня Лука. Австрийският халф Щефан Савич вкара единствения гол в 63-та минута и така АПОЕЛ остана на 25-о място в класирането с една точка и една позиция зад плейофите.

Снимка: БГНЕС