Нападателят на Байер Леверкузен Виктор Бонифейс се възстановява добре, след като попадна в автомобилна катастрофа и получи леки наранявания, и може да участва в съботния мач от Бундеслигата срещу Вердер Бремен, каза старши треньорът Шаби Алонсо.

Нападателят на Нигерия пътуваше в кола, участвала в катастрофа ден, след като отбеляза победния гол при успеха на германския шампион с 2:1 над Айнтрахт Франкфурт миналата събота, и получи леки наранявания на ръката и на крака.

"Ще решим след днешната тренировка. Той имаше няколко дни, за да се възстанови. Видях го вчера и казах, че се чувства по-добре", каза Алонсо на пресконференция.

"Ще изчакаме. Ако той се почувства по-добре, ще пътува с нас за Бремен. Днес е последен тест", добави той.

Бонифейс има отбелязани пет гола в шампионата на Германия досега този сезон, но пропусна равенството 1:1 в Шампионската лига срещу Брест в сряда.

Байер Леверкузен е на четвърто място в класирането с 14 точки, три по-малко от лидерите, но има само една победа в последните си три мача.

"Аспирините" ще бъдат без полузащитника Амин Адли няколко месеца, след като той счупи фибулата си срещу Брест и претърпя операция вчера.

"Голяма загуба за нас. Ще ни липсва. Много важен играч за отбора, с голямо влияние. Това беше най-лошата новина. Сега трябва да чакаме дълго време да се завърне на терена", каза още Алонсо.