Жозе Моуриньо очаквано бе бесен на играчите, след като Манчестър Юнайтед допусна гол след 11 секунди и в крайна сметка загуби гостуването си на Тотнъм с 0:2, след като Фил Джоунс си отбеляза автогол след това. Така градският съперник Сити се откъсна на 15 точки. 

„Не мисля, че е нормално да получиш гол, както направихме ние – още в първите секунди. Това е направо нелепо, тъй като преди мач анализираме внимателно всеки от опонентите си и разучаваме тяхната игра. Затова футболистите знаеха, че ще има дълга топка и че Хари Кейн ще атакува. Знаехме всичко“ беснееше Жозе. 

„Въпреки това не пресирахме съперника, което бе първата грешка. След това не отбихме високата топка – втора грешка. Не спечелихме втората топка – трета грешка. Освен това не покрихме и Ериксен, така че допуснахме 4 грешки за 15 секунди, което срещу добър съперник е много“ добави той. 

„Може би Кейн влезе в нашата половина по-рано, но не искам да обвинявам съдията. Все пак мисля, че след това реагирахме добре, но това не бе достатъчно. Ще продължим да се борим, тъй като конкуренцията е голяма, а и разликата до лидера така или иначе бе голяма още преди мача“ каза още той.