Етър завърши 1:1 срещу гостуващия Черно море в първия мач от 23-ия кръг на българския футболен шампионат в Първа лига.

Варненци, които днес празнуват 105 години от създаването си, заемат седмото място с 27 точки. Етър пък записа второ домакинско равенство през втория дял от шампионата и с 20 точки остана предпоследен.

Сенегалският нападател Алиун Самб Бадара откри резултата още в 41-ата секунда.

След грешка на Николай Минков пред наказателното поле на гостите Димо Атанасов беше изведен в ляво и центрира ниско в пеналта към Бадара, който засече от 6-7 метра в мрежата на Благой Макенджиев.

В средата на първото полувреме Мариян Огнянов беше близо до изравняване, след като беше изведен в добра позиция от Марек Кузма, но от 12 метра не успя да преодолее Христо Иванов.

Малко преди почивката пък Венсислав Василев можеше да удвои. Той засече с глава центриране от корнер от ляво, но топката премина на сантиметри край целта.

В 48-ата минута Огнянов получи нов шанс. Той беше намерен с пас в пеналта от Минков и шутира по тревата, но Иванов плонжира в ляво и изби, а след това успя и да улови пред краката на връхлитащия Кузма.

Черно море действаше по-активно след почивката и успя да изравни в 70-ата минута. След центриране от фаул от дясно Самб Бадара блокира с ръка на голлинията удар с глава на Радослав Василев, а главният арбитър Валентин Железов незабавно отсъди дузпа и показа директен червен картон на нападателя на Етър.

Мариян Огнянов стреля точно от бялата точка за 1:1. Минута по-късно Етър, макар и с човек по-малко, можеше да възстанови аванса си. Велко Батрович беше изведен в чиста позиция сам срещу вратаря и шутира от границата на пеналта, но Макенджиев изби с крак.

До края Черно море не се възползва от числения си превес и така е ни създаде чисто положение пред вратата на съперника.

Етър - Черно море - (1:0)

голмайстори: 1:0 Алиун Самб Бадара 1, 1:1 Мариян Огнянов 70-дузпа

Етър: Христо Иванов, Георги Пашов, Венцислав Василев, Пламен Гълъбов, Димо Атанасов, Георги Сърмов, Румен Руменов, Аласана Мане (80-Чавдар Ивайлов), Велко Батрович (84-Иван Петков), Иван Стоянов (46-Даниел Младенов), Алиун Самб Бадара

Черно море: Благой Макенджиев, Атанас Зехиров, Илиас Хасани, Даниел Димов, Николай Минков (62-Мехди Фенуш), Александър Цветков, Мартин Костадинов, Радослав Василев, Георги Илиев, Мариян Огнянов (74-Дани Кики), Марек Кузма (68-Мартин Минчев)