Наставникът на Байерн Мюнхен Нико Ковач разкри как лидерът в Бундеслигата Борусия Дортмунд може да бъде притиснат до стената. В момента вестфалци водят с четири пункта на шампионите, които излязоха от кризата и вече гледат с оптимизъм на задаващите се мачове.

"Надеждата се генерира с работата. Само със здрава работа и упорит труд можеш да постигнеш успехи. Няма как да го сториш с мързел. Ние трябва да работим здраво 90 минути на терена по време на мачовете. Аз виждам отдадеността и готовността на моите футболисти да водят битка в продължение на 90 минути", коментира Ковач.

"Борусия Дортмунд? Ние трябва да гледаме нашите мачове и себе си, за да останем близо до върха. Ако ги изпреварим, ще бъде хубаво. Харесва ми начина, по който постигаме победите си. Изпитваме удоволствие. Затова трябва да видим как да увеличим натиска върху противниците и да се изкачим на върха, когато получим такава възможност."

Хърватинът беше попитан и дали не вижда някой интересен играч в Дортмунд: "Такива има по целия свят, не само там. През зимата ще получим подкрепление. Нека не правим петата крачка преди първата. Ще работим с този състав до зимата или дори до лятото. мислим само за това как да побеждаваме".