Защитникът на Барселона Самуел Юмтити вече струва 500 милиона евро. Това стана ясно днес, след като французинът официално удължи договора си с каталунците до 2023-а година. 

Още вчера от клуба съобщиха за споразумението с него, а днес се разбра, че клаузата за предварителното разтрогване на контракта е увеличена няколко пъти, което със сигурност ще откаже клубовете, които го искат. 

"Това е специален ден за нас. Саму е много важен играч за нас и без него отборът няма да бъде същият. Щастливи сме, тъй като още отпреди известно време постигнахме споразумение с него. Неговата клауза за разтрогване вече е 500 милиона" обяви президентът Бартомеу. 

Самият Юмтити също изрази задоволството си, че остава. "Много съм радостен и горд, че подписах нов договор с Барса. Още от първия ден тук се почувствах като у дома си и просто нямаше как да си тръгна. Приоритет за мен винаги е бил да остана колкото може по-дълго" заяви бранителят. 

"Чувствам се отлично в отбора и искам да печеля титли. Дали Гризман ще дойде тук? Не сме говорили за това. Разбира се той е фантастичен играч, който би помогнал на всеки един отбор. Ако се присъедини към нас ще бъде много хубаво" добави защитникът, който бързо се превърна в основен играч за Барса.