Новият сезон във Висшата лига ще стартира с лондонското дерби между Кристъл Палас и Арсенал. Това стана ясно от обявената програма днес. 

Двубоят ще се състои на 5 август, петък, като Артилеристите за втора поредна кампания ще участват в първия мач, отново срещу столичен противник. Миналото лято те паднаха от новака Брентфорд с 0:2. 

Мнозинството от мачовете от първия кръг ще се изиграят на 6 август, събота, когато Ливърпул ще гостува на новака Фулъм в ранния сблъсък от 14:30. От 17:00 са срещите Борнемут – Астън Вила, Лийдс – Уулвърхемптън, Лестър – Брентфорд, Нюкасъл – Нотингам и Тотнъм – Саутхемптън, а късният мач от 19:30 е Евертън – Челси. 

Ерик тен Хаг ще дебютира начело на Манчестър Юнайтед в неделя, 7 август, когато Червените дяволи се изправят от 16:00 часа срещу стабилния Брайтън. Веднага след това от 18:30 шампионът Манчестър Сити ще започне защитата на титлата си с трудна визита срещу Уест Хям. 

Във втория кръг предстои лондонското дерби между Челси и Тотнъм, а седмица по-късно е суперсблъсъка между Ман Юнайтед и Ливърпул, в който мърсисайдци пометоха опонента през миналия сезон с 5:0 и 4:0. Преди това Червените дяволи ще гостуват на Брентфорд. 

За Сити след сблъсъка с Чуковете предстоят двубои срещу Борнемут (д), Нюкасъл (г), Кристъл Палас (д) и Нотингам (г), така че програмата на Гражданите е доста добра. 

След Фулъм Ливърпул ще приеме Кристъл Палас, а впоследствие ще играе с Ман Юнайтед, Борнемут (д), Нюкасъл (д) и Евертън (г). Червените ще приемат Ман Сити около 15 октомври, а ще гостуват на Небесносините на 1 април догодина. 

По време на световното първенство мачове няма да се провеждат, като битката ще бъде подновена на Боксинг Дей с мачове като Арсенал – Уест Хям и Ман Юнайтед – Нотингам. Потвърдено бе, че преди Нова Година няма да има кръг, като следващият ще започне на 31 декември. На 1 януари 2023 няма да има мачове, останалите са на 2 януари.