Босът на Арсенал Микел Артета бе бесен на съдията Майкъл Оливър, който показа втори жълт картон на Леандро Тросар и го изгони, оставяйки лондончани с човек по-малко в дербито с Ман Сити. 

По време на инцидента в края на първото полувреме Артилеристите водеха с 2:1, а след това удържаха съперника до последните секунди, когато все пак Джон Стоунс изравни за шампионите. 

Белгиецът бе наказан, след като изрита топката след  съдийски сигнал, но гостите бяха недоволни, че по-рано в мача за подобно нещо нямаше санкция на Жереми Доку. 

„Бяхме ефективни и поведохме, след което имаше два инцидента, много подобни, но с различни решения, които направиха така, че това да се превърне в мач, който никой не иска да гледа. Всичко е напълно ясно. Моята работа е да направя така, че да оцелеем в продължение на 55 минути с човек по-малко. За втори път в 5 мача обаче, сме третирани така, което е притеснително за Висшата лига“ заяви испанецът, визирайки изгонването на Райс срещу Брайтън в 3-ия кръг. Той бе ядосан от малкото време, между сигнала на рефера и изританата топка, което според него показва, че Тросар не е действал умишлено.  

„Всеки, който е играл футбол или какъвто и да е спорт вижда, че става въпрос за по-малко от секунда. При случая с Доку обаче, е повече от секунда. Просто е. След това срещу 11 души стана просто невъзможно за нас, тъй като трябваше да се браним непрекъснато и бяхме поставени под голямо напрежение“ добави той.