Септември (София) и ЦСКА 1948 завършиха 1:1 в отложена среща от 3-ия кръг в efbet Лига, като двата отбора си размениха по един гол в началото на срещата. Но въпреки очакванията, Септември не се предаде и затвърди прогреса си. Първият въпрос към старши треньора на септемврийци Николай Митов беше дали резултатът е реален или той съжалява за пропуснатата победа.

"Така се разви мачът – две греди, и те също имаха положения. И противниците можеха да вкарат, и ние – за мене закономерен резултат. Но добър мач за нас. За нас всяка точка е ценна и колкото повече имаме, толкова повече ще ни дават увереност и самочувствие. Точките идват, когато играеш добре".

"Аз бях убеден, че Септември ще започне да печели точки, когато заиграем добре. Така и стана. Но има и промяна в отбора – това, които правиш на тренировки, в един момент ще го покажеш и на официалния мач. Даже искам да са още по-уверени, да играят с по-голямо самочувствие. Да, направиха много хубави неща, но ако сме точни и в други ситуации, ще си решим мача".

Попитан какво са донесли в отбора преотстъпените от Левски Асен Чандъров и Борислав Рупанов, че точно в този момент тимът е започнал да печели точки, Митов каза: "Донесоха първо самочувствие. Особено Асен – това е човек, който е с опит. Колективни играчи са и двамата. Искат да растат и дадоха своя принос и отборът както виждате, се вдигна. Но със сигурност отборът не е това, което искам аз да виждам. Имаме много работа още", завърши треньорът.