Галатасарай стартира кампанията си в Лига Европа срещу гръцкия шампион ПАОК с 3:1 пред домакинската публика на "Рамс Парк". Капитанът на българския национален отбор Кирил Десподов се появи от пейката през 77-ата минута, но не успя да допринесе за по-добър резултат за неговия отбор.

Двата тима не успяха да се надхитрят през първите 45 минути, като домакините определено имаха повече за какво да съжаляват. "Джим Бом" доминира във владеенето на топката и имаха двете най-чисти положения, открили се пред голямата звезда Виктор Осимен, както и лявото крило Юнус Акгюн, но и двамата не успяха да дадат преднина на турския шампион.

Малко след началото на второто полувреме обаче Галатасарай най-накрая намери пролука към вратата на "черно-белите". В 48-ата минута бившият играч на Наполи Дрис Мертенс центрира към другия бивш играч на неаполитанците Осимен, който нанесе точен удар, който бе отклонен от Абдул Раман Баба в собствената си врата.

Гръцкият шампион все пак отвърна на удара в 67-ата минута, когато капитанът на ПАОК Андрия Живкович намери в наказателното поле бившия играч на Уулвърхемптън Джони Ото. Испанецът стреля от малък ъгъл, но при добавката 21-годишният Янис Константелиас вкара в опразнената врата на резервния страж на "Джим Бом" Гюнай Гювенч.

Радостта на Кирил Десподов и компания обаче не трая дълго. Четвърт час преди края на редовното време защитата на ПАОК не се орентира добре при центриране на домакините. Нигериецът Осимен предпочете да подаде с глава към Юнус Акгюн, който не даде никакъв шанс на Доминик Котарски за 2:1.

Две минути по-късно мениджърът на гостите Разван Луческу потърси раздвижване в играта на своите възпитаници, като вкара двама нови футболисти, сред които бе и капитанът на българския националнен отбор по футбол. Крилото се появи на мястото на голмайстора Константелиас.

В 86-ата минута именно Десподов създаде опасна голова ситуация за гръцкия шампион, след като центрирането му от свободен удар предизвика разбъркване в наказателното поле на "Джим Бом", но съотборниците му не успяха да нанесат точен завършващ удар.

За сметка на това в петата минута на добавеното време резервата Мауро Икарди нанесе последния нокаут за гръцката защита. Асистенцията бе на друга резерва - Керем Демирбай.

В следващия кръг на Лига Европа Галатасарай ще гостува на РФС в Латвия на 3 октомври. ПАОК и Кирил Десподов пък приемат на "Тумба" ФКСБ на същата дата.