Старши треньорът на ЦСКА 1948 Валентин Илиев заяви, че е доволен само от началните минути на днешния мач със Септември (София), който завърши 1:1. След като тимът му е повел в резултата обаче, необяснимо защо агресията и мотивацията във футболистите му изчезнала.

"Със сигурност никой не видя лицето на отбора, което е познато от последните мачове. Аз не съм доволен, най-вече от гледна точка на концентрация, на агрессия, на двежение по терена. Започнахме много добре мача, разви ни се и чудесно в началните минути. След това имаше подценяване на ситуациите, липсваше необходимата агрессия. И видяхме срещу нас един противник, който беше мотивиран и агресивен. И доста от единоборствата те успяха да ги спечелят, особено в средата на терена. Това до голяма степен повлия да не вземем трите точки. Иначе създадохме ситуации, но не съумяфме да ги отбележим. Имаше и срещу нас положения също така, така че трябва да сме обективни. Но по-важното, което ние като щаб и отбор анализираме е, че с това поведение няма как да продължаваме по този начин", започна бившият централен защитник.

На въпрос дали не е имало и подценяване от неговите футболисти към отбора на Септември, предвид мястото в класирането, на което са, Илиев заяви: "Цяла седмица говорим и наблягаме точно в тази насока. Ние не сме в позицията да подценяваме когото и да било в efbet Лига. Цялата седмица момчетата тренираха добре, но за съжаление играхме с агресия само в началните минути и след това тя угасна. Лично за мене – незнайно защо. И съответно това беше една от главните причини, за да не победим.

Парвизджон Умарбаев и Стив Фуртадо са единствените контузени в отбора към този момент, допълни старши треньорът на червените. А смените не са били пет на брой, а по-малко, е заради липсата на офанзивни хора на пейката.

"Вкарахме всичките си офанзивни налични футболисти. Не виждам смисъл да правя смяна, която не ми върши работа, само и само да направя смяна. Искахме да променим нещата, създадохме ситуации, но не успяхме да отбележим. Дори до колкото си спомням, дори и една на празна врата".

За следващите мачове Илиев смята, че на първо място трябва да се задържи изграденото до момента и също така поведението по време на срещите. "Водещото е поведението на отбора, без значение кой е съперникът. И когато няма агресия, концентрация и самочувствие, то везните се накланят много сериозно към опонента, без значение кой е той", завърши Валентин Илиев.