23-ят в световната ранглиста Флориан Майер (Гер) поднесе голямата изненада в днешната програма на супер турнира от сериите “Мастърс 1000” в Шанхай с общ награден фонд 3 240 000 долара.

В среща от осминафиналната фаза на надпреварата 28-годишният германец отстрани основния фаворит за титлата и поставен под номер 1 в основната схема Рафаел Надал с 2:0 сета, в отделните части 7/6, 6/3.

Без съмнение Майер изигра мача на живота си, като демонстрира изключително агресивна и атрактивна игра, като често пъти поставяше именития си съперник в ситуации, в които той нямаше отговор.

Мачът започна очаквано с превъзходство на сервиращите, като в десетия гейм германецът достигна до първите си две възможности за пробив, които Рафа успя да отрази след феноменални разигравания.

В последвалия тайбрек обаче Майер демонстрира по-здрави нерви, възползва по най-добрия начин от един сгрешен форхенд на испанеца и след приличен начален удар сложи точка на този толкова оспорван сет.

Във втората част германецът продължи да стои доста по-агресивно на корта, дочака своя момент в ключовия седми гейм, в който успя да стигне до пробив, а след това удържа подаванията си и постигна една от най-значимите победи в своята кариера.

Така в опит да попадне във финалното каре Флориан Майер ще се изправи срещу победителя от последния мач за деня между Фелисиано Лопес и Томаш Бердих.

Статистиката от двубоя:

Майер

Надал

58

1-ви сервис %

74

5

Асове

2

1

Двойни грешки

0

28

Непредизвикани грешки

24

29

Уинъри

19

 2/4

Възможности за пробив

 0/0

Времетраене: 1.47 ч.