Яник Синер и Карлос Алкарас се класира за финала на демонстративния турнир по тенис „Шестте крале на Шлема“ Рияд, Саудитска Арабия. 

Световният номер 1 Синер от Италия се наложи с 6:2, 6:7(0), 6:4 за 2 часа и 26 минути игра над Новак Джокович от Сърбия. Испанецът Карлос Алкарас елиминира своя сънародник Рафаел Надал след 6:3, 6:3.

В първия сет Яник Синер проби още във втория гейм, а в последствие го направи за втори път, за да стигне до 6:2.

Джокович започна втората част с пробив, който Синер успя да върне в четвъртия гейм за 2:2. След това и двамата бяха стабилни при подаванията си и така се стигна до тайбрек. Сърбинът бе категоричен и го спечели с внушителното 7:0.

Третият сет бе изпълнен с обрати, като двамата си размениха по един пробив за 1:1 гейма. Синер стигна до нов брейк за 4:3, но Джокович реализира рибрейк. Италианецът показа класа и успя да стигне до 6:4 в своя полза, с което спечели мача.

Карлос Алкарас е наложи без значителни трудности над легендарния си сънародник Рафаел Надал – 6:3, 6:3. Алкарас не позволи на своя съперник да стигне до нито една възможност за проби, а от своя страна реализира общо три. 

Снимка: БГНЕС