Вим Фисет ще бъде новият треньор на световната номер 1 в тениса Ига Швьонтек. Новината разкри полякинята с публикация в социалните мрежи. В началото на октомври Швьонтек се раздели с треньора, с който спечели четири титли от Големия шлем и достигна върха в ранглистата - Томаш Викторовски.

Днес тя разкри, че той ще бъде заменен от белгийския специалист Вим Фисет, който е бил треньор на Ким Клайстерс, Анжелик Кербер, Наоми Осака и Симона Халеп - четири тенисистки, които са били номер 1 в света. "Вълнувам се и съм мотивирана за тони нов етап от кариерата ми. Сега се готвя за Финалите на WTA, но винаги съм гледала в дългосрочен, а не в краткосрочен план. Много пъти съм казвала, че гледам на кариерата си като на маратон, а не спринт, и взимам решения на тази база. Вим има страхотна визия, нагласа и огромен опит на най-високото ниво в тениса. Ключово е да се опознаем добре, но началото е добро и нямам търпение да изляза на корта", коментира Швьонтек.

До края на годината полякинята ще трябва да брани първото място в световната ранглиста от намиращата се в страхотна форма Арина Сабаленка.