Анди Мъри спечели титлата от международния тенис турнир на твърда настилка в Токио, след като днес детронира миналогодишния шампион Рафаел Надал, побеждавайки го с 2:1 сета, в отделните части 3/6, 6/2, 6/0.

Финалният сблъсък на централния корт в японската столица започна по най-добрия начин за испанеца, който имаше подчертано предимство в първия сет, стигна до ранен пробив и с лекота затвори сета в своя полза след 6/3.

За съжаление на всички фенове на “Ел Торо” обаче, добрите моменти за световния номер 2 в този двубой се изчерпаха до тук, след като “шотландския боец” пое тотално инициативата във втората и третата част и надигра своя опонент по всички показатели.

На старта на втория сет Мъри реши да смени тактиката си на игра и започна да притиска своя противник с дълбоки удари от основната линия, придвижването му корта бе изключително, а непредизвиканите грешки сведени до минимум.

Британецът възстанови статуквото взимайки втория сет с 6/2, а заключителната трета част се превърна в истински рецитал на световния номер 4, който дори не даде гейм на шампиона от 2010-та.

Така след триумфа си от Банкок миналата седмица, Анди Мъри добави във витрината си нов трофей, а ако успее да защити и титлата си от Шанхай, може да направи впечатляващ далекоизточен хеттрик, който би го извел и до третото място в световната ранглиста.

Ето и статистиката от финала:

Мъри

Надал

61

1-ви сервис %

69

6

Асове

3

1

Двойни грешки

0

 5/9

Възможности за пробив

 1/6

 84/141

Общо спечелени точки

 57/141

 

Времетраене: 2.17 ч.