Шампионът от миналата година Рафаел Надал продължава успешно защитата на титлата си от Откритото първенство на Япония по тенис в Токио с общ награден фонд 1 214 500 долара.

В изключително интересна среща от втория кръг на надпреварата испанецът, който е поставен под номер 1 в основната схема, успя да се наложи с 2:0 сета над многообещаващия канадец Милош Раонич, в отделните части 7/5, 6/3.

Първата част на мача премина изцяло под диктовката на сервиращите, като до 12-ия гейм нито Рафа, нито Раонич успяха да стигнат до възможност за брейк, но именно в последния възможен момент “Ел Торо” нанесе решителния си удар и след късен пробив затвори сета в своя полза.

Решителен за крайния изход на двубоя се оказа шестия гейм на втората част, в който Раонич допусна три непредизвикани грешки от форхенд плюс фамозен минаващ удар на Надал му донесоха втория пробив в мача, който се оказа напълно достатъчен за успеха в този сблъсък.

Като цяло днес Надал изигра един почти перфектен мач, в който сервисът му бе изключително ефективен, ударите от основната линия достатъчно дълбоки и мощни, а успеваемостта му при възможностите за брейк – убийствена.

Така в опит да постигне осма поредна победа в Токио испанецът ще се изправи срещу Сантяго Хиралдо, който по-рано днес срази Дмитрий Турсунов с 2:0 сета.

Ето и статистиката от двубоя:

Надал

Раонич

77

1-ви сервис %

56

2

Асове

8

1

Двойни грешки

1

 2/2

Възможности за пробив

 0/0

 60/106

Общо спечелени точки

 46/106

Времетраене: 1.24 ч.