Най-добрият ни тенисист в момента Григор Димитров стартира по великолепен начин участието си в тазгодишното издание на Откритото първенство на Тайланд в Банкок с общ награден фонд 587 000 долара.

В среща от първия кръг на надпреварата, завършила преди броени минути, хасковлията се наложи с 2:0 сета над 37-ия в световната ранглиста Иван Додиг (Хър), в отделните части 6/2, 7/5.

Гришо бе безупречен в първия сет и след два безответни пробива набързо стигна до убедителното 6/2 за по-малко от половин час игра.

На старта на втората част обаче Додиг “показа зъби” и успя да реализира ранен пробив за 2/0, но отговорът на българина бе светкавичен и още в ответния гейм преднината на хърватина бе неутрализирана.

Последваха няколко минути, в които сервиращите безпроблемно успяваха да вземат своето, за да се стигне до решителния 11-ти гейм, в който Димитров нанесе своя удар, пробивайки подаването на Додиг, след което безпроблемно сервира за крайния успех.

Така след час и 33 минути игра Григор Димитров си осигури място във втория кръг на турнира, където ще се изправи срещу победителя от сблъсъка между Симоне Болели и Ернест Гулбис.

Статистиката от двубоя:

Димитров

Додиг

69

1-ви сервис %

59

4

Асове

3

2

Двойни грешки

1

 4/9

Възможности за пробив

 1/4

 70/120

Общо спечелени точки

 50/120

 

Времетраене: 1.32 ч.