Треньорът на националния отбор по баскетбол на Сърбия Светислав Пешич се изказа доста неподготвен и очаквано разбуни духовете със скорошното си твърдение, в което обяви, че сегашният тим на САЩ за Олимпиадата е по-добър от оригиналния Дрийм Тийм от 1992. 

Онзи отбор включваше легенди като Майкъл Джордън, Лари Бърд, Меджик Джонсън, Карл Малоун, Чарлз Баркли и Клайд Дрекслър, като прегази съперниците си със средно 43,8 точки по пътя към златото в Барселона. 

Разбира се в следващите години конкурентите на американците напреднаха сериозно и скъсиха разликата до тях, като загубите на Янките на световни първенства, а и на някои Олимпиади са показателни. Въпреки това Пешич смята, че настоящият отбор с ЛеБрон Джеймс, Стеф Къри и Кевин Дюрант е по-силен от първия. 

„Помня, че бях в Барселона с националния тим на Германия и помня, че никой не можеше да повярва, че такъв тим съществува. Това обаче бе през 1992. Сега сме 2024 и настоящият състав е по-добър“ заяви Пешич, с което веднага накара един от членовете на оригиналния Дрийм Тийм – Крис Мълин, да му отговори. 

„Той ще трябва да се събуди. Може би трябва да скочи в сръбското море и нещо подобно. Аз обаче ще бъда в Париж и ще го потърся, за да му дам урок по история. В крайна сметка това сравнение е ясно и хората знаят отговора на въпроса кой е по-добър“ заяви Мълин.