Александър Везенков се сдоби със сериозен съотборник в Олимпиакос, след като гръцкият клуб обяви официално привличането на Еван Фурние. 

Французинът подписа договор за 2 години с гръцкия клуб, като за периода ще получи 4 милиона долара, което е два пъти по-малко от годишното възнаграждение на българина. 

Фурние се завръща в Европа след 12 години в НБА, където игра силно за Орландо, а след това мина през Денвър, Ню Йорк и Детройт, но в последните две години пропусна повечето мачове. 

Той обаче остава солиден реализатор и бе част от тима на Франция, който стигна до финал на Олимпиадата, където Петлите измъчиха здраво Щатите в битката за титлата. 

Стрелецът е поредното ново попълнение на Олимпиакос за новия сезон след Везенков, Киънън Еванс, Лука Вилдоса и Тайлър Дорси, като червено-белите определено гледат към върха в Гърция и Евролигата. Те обаче вероятно ще се разделят с Филип Петрушев и Шакил Маккисик. 

Още през 2022-а Фурние бе обявил, че ако се върне в Европа един ден ще подпише с Олимпиакос и ето, че това се случи. В кариерата си французинът има средно по 13,6 точки в НБА, като най-добрият му сезон бе 2019-20, когато вкарваше по 18,5.