Суперзвездата на НБА Стеф Къри се договори да удължи договора си с Голдън Стейт за още една година, за която ще получи 62,6 милиона долара. 

Така гардът се обвързва с Уориърс до лятото на 2027-а, когато ще бъде вече на 39. Той има още 2 години от сегашния 4-годишен контракт, който подписа през 2021-а и който бе на стойност 215 милиона. 

По този начин най-добрият стрелец от тройката в историята ще стане третият след ЛеБрон Джеймс и Кевин Дюрант, преминал границата от спечелени 500 милиона долара от заплати. 

На 36 години Стеф остава изключително силен, след като преди по-малко от месец помогна на САЩ да спечели олимпийското злато, като вкара общо 17 тройки в полуфинала и финала. 

С новия си договор се увеличава и възможността той да завърши кариерата си именно при Войните, за които е играл единствено до момента. 

През миналия сезон Къри записа по 26,4 точки и 40,8% стрелба отдалеч, но отборът му не успя да се класира за плейофите. 

През новата кампания Голдън Стейт ще бъде за първи път без Клей Томпсън, но калифорнийци задържаха Дреймонд Грийн, ще разчитат повече на младите Джонатан Куминга, Брандън Поджиемски и Трейс Джаксън-Дейвис, а освен това привлякоха Бъди Хийлд, Кайл Андерсън и ДеАнтъни Мелтън.