През месец май Атлетико Мадрид триумфира с Купата на Лига Европа. Днес обаче отборът безславно се сбогува с турнира след като направи 1:1срещу резервите на Байер Леверкузен. Германците се класират като победители в групата.

В крайна сметка мачът се оказа без значение, тъй като Арис победи с 2:0 Розенборг и при какъвто и резултат да бе завършила срещата в Леверкузен, шанс за Атлетико нямаше.

Испанският отбор се нуждаеше най-малко от точка в своя мач, но при положение, че Арис паднеше от Розенборг. Треньорът на Байер Юп Хайнкес като че ли улесняваше задачата на испанците, като пусна на практика втория отбор – само двама души от победата над Хамбургер преди дни бяха тази вечер в състава.

Въпреки това, на леко заснежения терен германците започнаха по-добре срещата, владееха топката повече. В началото Атлетико имаше само едно положение, при което Форлан за малко не засече кълбото.

Със засилването на снега в игра бе вкарана червена топка, която подейства на испанците като червеното платнище на бика. Атлетико увеличи оборотите и бе близо до гол. Две мелета и два пропуска на Форлан обаче не промениха нулите до почивката.

През втората част играта вървеше равностойно, а дойде и новината, че Арис повежда на Розенборг. Това наля допълнителна тежест в краката на играчите на Атлетико – всичко изглеждаше вече загубено.

В 69-ата минута дори Байер поведе – Кислинг продължи с глава дълга топка към Хелмес, който вкара гола за 1:0. Треньорът на Атлетико вкара веднага Медира в игра и той на мига изравни – след 26 секунди на терена той се възползва от пас на Агуеро прати топката във вратата – 1:1 в 72-ата минута.

До края не се случи нищо интересно и носителят на трофея Атлетико Мадрид (8 точки) отпадна безславно. Байер пък с лекота продължава напред (12 точки), придружен от Арис (10 точки).