Капитанът на българския нaционален отбор по футбол Кирил Десподов опроверга мненията, че не се намира във форма или е разконцентриран поради странични, извънфутболни причини.

Той се появи на мястото на бразилеца Тайсон в 66-ата минута и веднага се превърна във фактор, който промени играта. Българинът създаде няколко положения с пробиви от дясно, центрира на Тисундали за 1:2 и подаде на Андрия Живкович, който пък изработи второто попадение. В крайна сметка срещата завърши 2:2, което е първа точка за "двуглавите орли" в груповата фаза на втория турнир на УЕФА.

"Беше много хубаво, че успях да помогна на отбора, след като влязох от пейката. Аз и останалите, които се появихме, дадохме повече интензивност и свежест на отбора. Ако имахме няколко минути повече, можехме да направим 3:2. Всеки път, когато играя от пейката или като титуляр, гледам да помогна на отбора. Това е целта ми", заяви Кирил Десподов пред Cosmote TV по повод мача с Виктория (Пилзен) в турнира Лига Европа.

Попитан на какво се дължи впечатляващото му влизане на терена, Десподов каза: "Понякога мога да успея, друг път нямам добър ден. Винаги давам всичко от себе си и поемам отговорност и инициатива на терена. Щастлив съм, че влязох в правилния момент, за да променя посоката на мача. В последните минути смятам, че заслужавахме да вземем победата с положенията, които пропуснахме".

Снимка: БГНЕС