Старши треньорът на Фенербахче Жозе Моуриньо говори след равенството 1:1 с Манчестър Юнайтед. Португалецът получи червен картон през второто полувреме за бурна реакция към съдийско решение. Моуриньо посочи Андре Онана, като играч на мача, след като вратарят на англичаните направи отлични спасявания.

„Играхме срещу отбор, който е на по-високо ниво от нашия. Висшата лига е по-класно първенство, с повече интензитет, бързина и всичко. Момчетата ми направиха невероятен мач. Завършихме срещата с централен защитник, действащ като десен бек и десен бек, играещ отляво. Трябваше да наредим луд пъзел, но представянето ни бе великолепно и не мога да искам нищо повече от играчите си“, каза Моуриньо.

„Феноменално представяне. Юнайтед отбеляза от ситуация, от която се очакваше да вкара, защото те имат много бързи крила и знаехме, че така могат да ни наранят. Онана направи невероятни спасявания. Моят вратар не спаси нищо, докато Онана направи две спасявания за десет секунди. Той имаше най-важна роля за този резултат. Не направи 20 спасявания, но направи 2, които бяха невероятни“, добави португалецът.

В типичният си стил Моуриньо коментира и решението на съдията да му покаже червен картон: „Тичайки със 100 мили в час съдията гледаше с едно око ситуацията за дузпата и с едно око моето поведение. Затова той е един от най-добрите съдии в света“.

Снимка: БГНЕС