Треньорът на Италия Лучано Спалети намери интересен начин да вдъхнови своите играчи преди Евро 2024. Той покани в базата Коверчано петима легендарни играчи на Адзурите. Всичките носили №10 за Италия в кариерата си - Роберго Баджо, Франческо Тоти, Алесандро Дел Пиеро, Джани Ривера и Джанкарло Антоньони посетиха заниманието в понеделник и говориха с футболистите.

Всички играчи на Италия и треньора Спалети носеха екипи с надпис "всички сме 10". Имаше пресконференция и много усмивки.

?????????? ?????? ?????? ?⚽️???‍♂️? ➡️ https://t.co/BVdKhsStkK#EroiAzzurri #Azzurri #Nazionale #VivoAzzurro#Baggio #DelPiero #Totti #Rivera #Antognoni pic.twitter.com/do8sV0ErWY

— Nazionale Italiana ⭐️⭐️⭐️⭐️ (@Azzurri) June 3, 2024

"Най-големият враг е отговорността, когато носиш тази фланелка, но трябва да се изправиш срещу нея, иначе ще я загубиш", заяви Роберто Баджо. божествената опашща стигна до финала на световното през 1994 г., като вкара и двата гола срещу България на полуфинала. Той обаче пропусна дузпа при логарията срещу Бразилия на финала - един от най-тъжните и емблематични моменти в историята на италианския футбол.

"Вярно е, че има напрежение, но ти имаш страхотна възможност и ще си спомняш за това напрежение с усмивка, когато остарееш. Ще се изправиш срещу най-добрите в света и няма нищо по-хубаво от това предизвикателство", добави Дел Пиеро, който спечели световната титла през 2006 г. и достига до финала на Евро 2000, когато адзурите загубиха на финала срещу Франция. В онзи мач Дел Пиеро пропусна две чисти положение при резултат 1:0 за Италия.

Спалети разкри, че Антоньони е казал, че е "хубаво да види много играчи, които е виждал в младежките отбори", докато Тоти твърди, че е "важно" да се излезе на терена, за да спечелиш и да се забавляваш. Ривера предложи да се играе атакуващ футбол. "Той ми помогна с моите задължения, защото това е, което искаме да правим", заключи Спалети.