Джак Грийлиш все още вярва, че Гарет Саутгейт е трябвало да го вземе на Евро 2024, но изпитва уважение към временния селекционер на Англия Лий Карсли.

29-годишният играч беше оставен извън състава в летния опит за слава в Германия, като преди това беше част от отбора, който достигна до финал на Евро 2020 и след това на четвъртфиналите на Световната купа 2022.

Грийлиш беше „абсолютно съкрушен“ от отпадането от разширената селекция преди турнира. „Мисля, че всеки може да си представи, че бях абсолютно съсипан“, каза крилото на Манчестър Сити пред BBC Radio 5 Live.

„Споменах го, преди да кажа, че това беше може би един от най-трудните периоди в живота ми, особено по отношение на футбола. Но мисля, че когато си в ситуацията, трябва да се опиташ да я обърнеш в положителна посока и да направиш каквото можеш, за да се върнеш по-силен и по-добър за нея. Очевидно все още работя към това сега.

Чувствах, че не съм имал най-добрия сезон. Погледнете някои играчи на моята позиция, като Фил Фодън, Антъни Гордън, Джаред Боуен, хора като тях, те вкараха много голове, с което 100 процента и аз съм съгласен.

Но знам, че моята игра не е само голове. Мисля, че давам много повече на отбора, отколкото само голове. Мисля, че се нуждаете от малко баланс във всяка позиция и сега се класифицирам като доста опитен играч. Играл съм в доста големи мачове, финали на Шампионска лига, финали за Купата на Англия и спечелих много от неща сега.

Все още мисля, че трябваше да бъда избран, но очевидно не е трябвало да бъде така“, заяви ще Джак Грийлиш.

Офанзивният футболист усвои това разочарование по време на лятната си ваканция, въпреки че признава, че гледането на който и да е мач от еврото е било „наистина трудно“.

Той беше извикан в първата селекция на Карсли, след като направи обещаващ старт на кампанията със Сити, започвайки като титуляр и в двата мача от Лигата на нациите през септември.

Той блесна особено срещу Република Ирландия, за която игра на младежко ниво, преди да смени националността си, впрягайки враждебните действия, за да отбележи в триумфа с 2:0 в Дъблин.