Хърватските национали съжаляват, че да допуснали гол в последните секунди и завършиха 2:2 с Албания във втория си двубой от груповата фаза на Европейското първенство по футбол в Германия.

Нападателят Андрей Крамарич беше избран за играч на мача, след като направи 1:1 в 74-ата минута. Клаус Джасула се разписа в петата минута на добавеното време, за да донесе равенството на албанците.

"През първото полувреме не можахме да създадем нищо. През второто, разбира се, картината беше различна. Бяхме много по-агресивни, доминиращи. Това, което искам да кажа е, че това е футболът, затова всички го обичат. Понякога в последните секунди вкарваш гол за победа, понякога допускаш . . . за съжаление, това се случи с нас", каза Крамарич след срещата.

Нападателят отбелязва днес своя 33-и рожден ден.

"Не си представях, че ще отпразнуваме рождения ми ден по толкова разочароващ начин. Щеше да е много по-добре, ако бяхме взели и трите точки и беше така до последните секунди", добави той и коментира следващия двубой на тима срещу защитаващия титлата си тим на Италия.

"Знаем какво ни предстои. Винаги трябва да решаваме нещата по възможно най-трудния начин, като се борим до последната секунда. Нека и този път да бъде така и дай Боже да имаме късмет да излезем от тази група. Наясно съм, че играем срещу Италия, който според мен е може би най-добрият отбор в групата. Трябва да излезем с енергията, която показахме през второто полувреме днес и да вземем трите точки, за да продължим от групата", каза Крамарич.

"Разочарованието е огромно. Подобно нещо не трябва да се случва на отбор като нас. Ние водехме и трябваше да завършим спокойно, но това е урок, който трябва да научим. Второто полувреме беше по-добро, това е посоката как да започнем срещу италианците. Вярвам в нашите качества, оптимист съм, ако играем като през вторите 45 минути със сигурност ще преминем тази група", коментира полузащитникът Лука Сучич.

Съотборникът му Марио Пашалич също беше разочарован.

"Жалко! Първото полувреме не се разви както си представяхме или планирахме. През второто увеличихме оборотите, вкарахме два гола и обърнахме мача в наша полза. Жалко, че не вкарахме още един гол, за да подсигурим успеха. Албанците показаха, че не се предават и че са здрави физически. Въпреки това, ние все още сме в играта и все още имаме шанс да продължим напред в турнира след последния мач", каза хърватинът.