Едита Заяц - световноизвестен модел, която дефилира по най-големите подиуми и буквално спира дъха. Висока е 1,78 м, а с мерките си 84-61-88 успява да спечели много фенове на страната на Полша. Оприличават я на куклата Барби заради съвършените й черти.

Едита не е чужда на футбола. От години тя е нежната половинка до капитана на полския шампион Легия Варшава Якуб Жежничак. Снажният централен бранител плени сърцето на красивата брюнетка, а през лятото двамата вдигнаха сватба във Варшава. Роклята й, дело на нашумелия израелски дизайнер Тал Калон, предизвиква купища коментари.

Едита започва кариерата си в модата едва на 14 години, което значи, че на подиума прекарва повече от половината си съзнателен живот. Истинска популярност сред широката публика получава през 2014 г., когато участва в конкурса "Мис Полша". Макар и да не печели, тя става любимка на зрителите, а по това време разкрива официално и връзката си с Якуб Жежничак.

Едита не се вписва в категорията WAG (б.а., от английски жена на футболист wives and girlfriends). Дори напротив. Тя е достатъчно популярна, освен това е върл противник на силикона и хирургическите корекции, а залага изцяло на натурална красота. Вече на 29 години, тя не мисли да слиза от подиума. 

Едита е работила с най-големите в модния бизнес. Участвала е в Седмицата на модата в Ню Йорк, Милано и Лондон. За свои ревюта я канят Роберто Кавали и Мари Катранцу. Позира за "Москино", а у нас се появи на корицата на Harper's Bazaar.

В момента е смятана за най-голямото вдъхновение на актуалните полски дизайнери - Давид Волински, Парочки и Бжожовски и т.н. Освен това е гордост на модния бизнес в страната и на феновете на Легия, чиито цветове защитава нейният съпруг. Макар и Жежничак да не е на Евро 2016, Полша се радва на подкрепа от половинката му, която определено носи късмет.