Изминаха 7 години от основаването на единствената MMA верига за дамски боеве по еротично бельо – Lingerie Fighting Championship (LFC). Еуфорията около събитието бе огромна и мнозина очакваха да революционализира спорта преди пандемията, но ето, че днес почти няма и помен за организацията. Какво се случи?

На пръв поглед формулата за успеха беше налице. Популярен боен спорт, красиви жени по бельо, екшън, спонсорски договори, медийно внимание – всичко. Но, колкото и максимата да гласи, че сексът продава, излиза, че наистина всяко правило има своите изключения, пише Boec.bg.

Последното събитие на LFC беше на 15 август 2024 г. в Лас Вегас. Тогава обаче всички погледи бяха вперени в предстоящия двубой между Дрикъс Ду Плесис и Израел Адесаня за титлата в средна категория на UFC, докато Терънс Крауфорд направи своя дебют в полусредна категория срещу Израил Мадримов. Тези две събития обраха интереса на зрителите в края на лятото.

Lingerie Fighting Championship продължава да съществува под някаква форма, но явно масовият зрител обича да разделя развлеченията си между професионалния спорт и еротиката. Двете просто не се смесват така, както очевидно са се надявали организаторите.