Неймар е готов да  си купи собствен частен остров на стойност 7 милиона паунда край бразилския бряг. Играещият в Саудитска Арабия нападател, който е свързван със сензационно завръщане в бившия клуб Барселона, се приближава към сделка за придобиването на Japao Private Island.

Тропическото кътче от шест акра се намира край пристанищния град Ангра дос Рейс в югозападния щат Рио де Жанейро. Разположен е в залив, който е дом на повече от 365 острова, и се гордее със собствен невероятен плаж. Територията му разполага с основна вила в индонезийски стил с два главни апартамента и езерце за риба кои и три бунгала с изглед към морето.

Твърди се, че неговият канадски собственик е предизвикал интереса на Неймар, след като е намалил исканата цена с повече от £3 милиона, за да получи бърза продажба. Бразилският журналист Лео Диас съобщи снощи, че футболистът и известният инвеститор в имоти в Дубай шейх Мухамад Бингхати са платили повече от £40 000, за да наемат острова по-късно този месец в операция „тест драйв“.

До луксозното жилище, което може да побере до 10 гости, може да се стигне само с лодка или хеликоптер. Пътуването с хеликоптер от международното летище на Рио де Жанейро отнема около 35 минути.