Пестеливо и без да харчи много сили, Германия победи Израел с 2:0 в последния си приятелски мач преди започващото след девет дни европейско първенство. Гомес и Шюрле вкараха по един гол в двете полувремена, направиха се и куп пропуски.

За германците това бе четвърта победа от четири мача срещу израелците. Последната среща се игра през 2002 година и германците биха със 7:1.

Броени дни след разгрома от Швейцария, треньорът Льов пусна в титулярния състав цели седем футболисти от Байерн. Само Бастиян Швайнщайгер, който има травма, не започна мача. Клозе, който вкара три гола на Израел преди десет години, остана на пейката и се появи на терена през втората част.

Под обилния дъжд в Лайпциг домакините имаха инициативата през първото полувреме, но не правеха кой знае какво от нея. Израелската защита беше гъсто подредена и въпреки многото пасове, които разменяха, германците не намираха път към вратата.

В 19-ата минута Джером Боатенг отдясно потърси удар с левия крак към далечния ъгъл, но топката се отби в гредата. Това бе най-чистото положение за дълъг период в мача. Германците бяха леко мудни и трудно стигаха до вратата. Все пак Кедира, Гомес и Кроос имаха възможност да открият резултата.

Първият гол падна чак в 40-ата минута. След многоходова акция  през центъра топката попадна в Гомес, който с мощен удар я прати в горната греда и оттам в мрежата. Това бе 22 гол в 52 мача за нападателя с фланелката на Германия.

Второто полувреме предложи повече напрежение пред вратите. Първо Подолски не можа да вкара гол при удобна позиция, след това на два пъти израелците стреляха към Нойер.

Последваха нови пропуски на Подолски, като и в двата случая вратаря спаси. В 74-ата минута Шюрле отправи силен удар по земя, но топката бе избита в ъглов удар. Минута след това, изведен елегантно от Йозил, Мюлер овладя отлично, но останал сам срещу вратаря пусна топката покрай гредата в аут.

В 82-ата минута Шюрле напредна отляво, зави към линията на наказателното поле и с мощен удар вкара атрактивния втори гол. Това бе 7-мо попадение за владия футболист в 14 мача за Германия. Малко преди края той асистира на Клозе, но вратарят хвана удара с глава.

С това победата на Израел бе осигурена. Сега до мача с Португалия на Евро 2012 германците ще се готвят бец други приятелски срещи.

Германия – Израел 2:0

1:0 Гомес (40)

2:0 Шюрле (82)

Германия: Нойер, Боатенг, Мертезакер, Бадщубер, Лам, Кедира (88-Л. Бендер), Кроос (86-Гьотце), Мюлер (83-Ройс), Йозил, Подолски (67-Шюрле), Гомес (67-Клозе)

Израел: Харош, Шпунгин, Тиби, Бен Хаим, Гершон, Начо, Ядин, Бенаюн, Захави, Меликсон, Шехтер