Халфът на Германия Месут Йозил игра силно само в един мач на европейското първенство – четвъртфинала срещу Гърция. А от него се очакваше много.

Сега след отпадането на полуфинала срещу Италия Бундестима пожъна доста критики. Йозил обаче смята, че не е справедливо отборът да бъде съден прекалено строго.

„Не трябва да ни съдите само по резултатите. Все пак спечелихме 15 мача поред”, каза той в интервю за вестник „Велт ам Зонтаг”.

„Футболът не е като кънките – срещу теб има противник, който също измисля ходове. Ние обаче не сме играли страхливо с Италия”.

„Мачът се разви идеално за тях – вкарах още с първия си удар. Но те са по-опитни от нас”.

„Прекалено е да се казва, че нямаме лидер. Ван Бомел, Лампард, Рибери, Руни ли са лидери? И къде бяха на полуфинала?! Италия и Испания функционират добре като отбори, като цяло”, смята Йозил.

„Играем четири пъти поред полуфинал. И ние искаме титла и даваме всичко за това. Не може сега заради една загуба всичко да се отрича”.

„И сега направихме всичко, както трябва. За Мондиала в Бразилия ще ни трябва и късмет, и повечко опит. Ние сме млад отбор”, завърши Месут Йозил.